Dieta de 13 zile

Adevărul despre dieta de 13 zile
Dieta de 13 zile este una dintre cele mai recente diete la modă care fac furori online. Programul pretinde că te ajută să slăbești până la 22 de lire sterline în mai puțin de două săptămâni.

Te încurajează să consumi proteine bogate în efect termic care consumă mai multă energie pentru digerare, ardând astfel mai multe calorii.

Ziua 1
Cu atât de multe diete care pretind că sunt cel mai bun plan de slăbire, poate fi dificil să-ți dai seama ce este potrivit pentru tine. Un plan popular este dieta metabolică de 13 zile. Dieta promite să-i ajute pe adepții să piardă până la 22 de kilograme în doar 13 zile. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea dietelor la modă, nu este durabilă și poate fi dăunătoare sănătății tale.

Dieta funcționează prin limitarea caloriilor și eliminarea anumitor alimente. Potrivit Clinicii Cleveland, acest tip de dietă este periculos pentru sănătatea ta, deoarece limitează nutrienții importanți. De asemenea, vă poate încetini metabolismul din cauza restricției severe de calorii. Ca rezultat, este posibil să vă recăpătați greutatea pe care ați pierdut-o odată ce începeți să mâncați din nou în mod normal. De asemenea, dieta nu învață cum să menții un stil de viață sănătos. Potrivit nutriționistului Quest Nutra Pharma, Alix Woods, această dietă nu este recomandată pentru pierderea în greutate pe termen lung.

Ziua 2
Multe diete diferite susțin că sunt cea mai bună soluție pentru pierderea în greutate, dar adevărul este că pierderea în greutate poate fi susținută și pe termen lung doar printr-o combinație de alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate. Experții recomandă să slăbești aproximativ 2 lire (0,45-1 kg) pe săptămână.

Dieta de 13 zile, cunoscută și sub numele de Dieta Spitalului Regal Danez și Dieta Copenhaga, este un program de alimentație popular care promite să-i ajute pe oameni să slăbească până la 22 de kilograme în doar două săptămâni. Afirmațiile făcute de dietă sunt mari, dar nu există nicio dovadă științifică care să le susțină.

Această dietă este foarte săracă în calorii. Trebuie doar să consumi 500-700 kcal pe zi. Aceasta este mult sub cantitatea pe care majoritatea experților o recomandă adulților și poate duce la o varietate de efecte adverse, inclusiv malnutriție și lipsă de energie.

Ziua 3
Planul de 13 zile este un plan de nutriție de două săptămâni care promite pierderea în greutate și modificări metabolice permanente. Deși rezultatele pot părea promițătoare, este important să ne amintim că această dietă este sever restrictivă și nu este potrivită pentru nimeni.

Planul recomandă să consumați doar 500 până la 700 de calorii pe zi. Aceasta este cu mult sub cantitatea recomandată de experți și este probabil să provoace dezechilibre nutriționale. De asemenea, este o alegere proastă pentru persoanele care se antrenează în mod regulat, minori, bătrâni și femeile însărcinate.

Planul recomandă să consumați cafea neagră și o felie de pâine la micul dejun, apoi să mâncați 2 ouă fierte împreună cu 100 de grame (3,5 oz) de șuncă la prânz. Ar trebui să mănânci o cană de iaurt cu o bucată de fructe seara. În timpul acestei diete nu este permis alcoolul sau zahărul și nici nu puteți folosi orice ulei pentru gătit (chiar dacă este ulei de măsline extravirgin). De asemenea, trebuie să vă abțineți de la gumă de mestecat și bomboane.

Ziua 4
Planul de 13 zile pretinde că arde multe calorii în doar câteva zile scurte, ceea ce duce la o pierdere rapidă în greutate. Cu toate acestea, această dietă nu oferă vitaminele și mineralele necesare pentru a vă menține sănătos. De asemenea, poate fi foarte restrictiv și poate provoca deficit de nutrienți, încetinind metabolismul.

Nu este recomandat să urmați această dietă. Deși poate duce la o pierdere în greutate pe termen scurt, șansele de a menține această pierdere în greutate sunt mici. Potrivit lui Johns Hopkins Medicine, majoritatea oamenilor care pierd foarte mult in greutate cu dietele moft o recapata in doi-trei ani.

În plus, dieta de 13 zile nu te învață cum să menții un stil de viață sănătos sau să faci schimbări pe termen lung. Consultați un dietetician dacă doriți să pierdeți în greutate. Ele pot ajuta la crearea unui plan de dietă mai sănătos, care vă va permite să slăbiți în siguranță și treptat.

Ziua 5
Cunoscută și sub numele de Dieta de la Copenhaga, dieta de 13 zile este un plan de masă cu conținut scăzut de calorii, care pretinde că arde grăsimile și crește metabolismul. Este o soluție pe termen scurt pentru pierderea în greutate, care poate fi folosită ca un kickstart pentru un stil de viață sănătos.

Mesele constau din alimente integrale, care sunt în mod natural sărace în calorii. Cu toate acestea, această dietă nu este durabilă și nu este recomandat să o urmați mai mult de 13 zile. Această dietă nu este o sursă bună de nutrienți și poate duce la deficiențe de nutrienți.

Potrivit nutriționiștilor, dieta de la Copenhaga nu este sigură pentru utilizare pe termen lung și poate duce la deficiențe nutriționale și probleme de sănătate. În plus, este extrem de restrictivă și necesită un nivel ridicat de disciplină. Acest tip de dietă vă poate încetini și metabolismul, ceea ce poate îngreuna pierderea în greutate odată ce încetați să urmați dieta.

Ziua 6
După cum puteți vedea, dieta de 13 zile este un plan de alimentație cu conținut scăzut de calorii, care a fost conceput pentru a vă ajuta să slăbiți foarte repede. După cum notează Clinica Cleveland, dietele moderne sau excesiv de restrictive sunt dificil de urmat și s-ar putea să nu ofere organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie pentru a menține un stil de viață sănătos.

Dieta pretinde că îți schimbă metabolismul în doar două săptămâni, făcându-ți mai ușor să slăbești a și ține-l pe viitor. Dieta este foarte restrictivă și dacă este urmată mai mult de 13 zile, poate duce la anemie și malnutriție.

Potrivit lui Alix Woods, nutriționist la Quest Nutra Pharma, dieta de 13 zile este nesănătoasă, deoarece restricționează cantitatea de nutrienți pe care o consumi. De asemenea, provoacă dezechilibre nutriționale și te poate face să te simți obosit. Restricția extremă de calorii vă va încetini și metabolismul, așa cum o fac multe diete la modă. Acest lucru vă va face mai greu să pierdeți în greutate în timp.

Ziua 7
Dieta de 13 zile, un mod care a câștigat popularitate în ultimii ani, pretinde că te ajută să slăbești semnificativ în mai puțin de două săptămâni. De asemenea, susține că îți va schimba metabolismul, astfel încât să poți continua să slăbești după ce dieta s-a încheiat. Din păcate, această afirmație este în mare parte nefondată.

Această dietă este extrem de restrictivă, limitându-te la mai puțin de 600 de calorii pe zi. Acesta este cu mult sub aportul caloric recomandat pentru adulți și poate provoca deficiențe de vitamine și minerale. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți obosit și înfometat în mod constant, ceea ce poate sabota orice efort de scădere în greutate.

În plus, este puțin probabil ca dieta de 13 zile să fie durabilă. Majoritatea persoanelor care urmează o dietă foarte săracă în calorii își recapătă greutatea pierdută în doi-trei ani. De asemenea, dieta nu este sănătoasă, deoarece exclude nutrienți importanți precum calciul, potasiul și fibrele. Academia de Nutriție și Dietetică vă recomandă să evitați dietele la modă, cum ar fi dieta cu metabolism de 13 zile.

Ziua 8
Cunoscută și sub numele de dieta Spitalului Regal Danez sau Dieta de la Copenhaga, această dietă moft promite să-i ajute pe adepții să slăbească și să-și stimuleze metabolismul. Spre deosebire de alte diete la modă, acest plan nu pledează pentru înfometare sau restricții extreme de energie (calorii). În schimb, folosește o combinație de zile cu conținut ridicat și scăzut de calorii pentru a păcăli organismul să ardă mai multe calorii.

Potrivit nutriționiștilor, această dietă nu va oferi niciun beneficiu de durată. Deși te poate ajuta din punct de vedere tehnic să pierzi în greutate, kilogramele pierdute vor reapărea probabil odată ce te vei întoarce la dieta obișnuită. Acest plan nutrițional poate provoca, de asemenea, deficit de nutrienți.

Ca atare, OneHowTo recomandă evitarea acestei diete și menținerea unei variante mai sănătoase. Citiți articolul nostru despre calcularea necesarului zilnic de calorii pentru a afla mai multe despre numărul de calorii pe care ar trebui să le consumați în fiecare zi.

Ziua 9
Dieta de 13 zile face afirmații îndrăznețe despre capacitatea sa de a ajuta oamenii să slăbească rapid, dar este dificil să găsești dovezi științifice care să susțină aceste afirmații. În plus, această dietă limitează aportul de calorii la un punct care este puțin probabil să fie sigur sau durabil.

În plus, această dietă nu este echilibrată, ceea ce înseamnă că s-ar putea să întâmpinați deficiență de vitamine și minerale în timp ce o urmați. În plus, această dietă presupune să sari peste mese sau să mănânci alimente neplanificate în detrimentul restului zilei.

Planul include proteine de origine animală, legume, fructe și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, nu aveți voie să adăugați zahăr sau sare la mese. De asemenea, nu ai voie să consumi alcool sau să mănânci orice mâncare care nu este în meniu. De asemenea, această dietă nu recomandă exercițiile fizice. Rezultatul este că este foarte greu să ții cu această dietă pentru durata recomandată de 13 zile.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!