Dieta oshawa

Macrobiotica și dieta Ohsawa
Macrobiotica, o dietă alternativă, a fost asociată cu un risc mai scăzut de cancer și boli de inimă. Se concentrează pe consumul de alimente naturale și cereale integrale și evită carnea și produsele lactate. Dieta recomandă, de asemenea, evitarea solaanelor, fructelor care nu sunt cultivate local și suplimentelor nutritive.

Dieta Ohsawa este un plan de 10 zile care presupune să consumați orez brun și apă. Exclude fructele, legumele și carnea. De asemenea, vă încurajează să utilizați vase de gătit din ceramică, sticlă sau emailate.

Se bazează pe yin și yang
Dieta Ohsawa se bazează pe filozofia macrobioticii, care subliniază importanța echilibrului dintre yin și yang. Conform tradițiilor spirituale asiatice antice, yin și yang sunt forme de energie complementare prezente în fiecare persoană, hrană, boală și mediu. Aceste forțe trebuie echilibrate pentru a obține sănătate și vitalitate.

Energia Yin este un termen folosit pentru a descrie alimentele care cresc spre interior și în jos, cum ar fi legumele rădăcinoase și legumele din Solanaceae (roșii și vinete). Cerealele integrale și fasolea sunt, de asemenea, alimente yin. Consumul acestor alimente vă poate lăsa să vă simțiți calm și relaxat. Alimentele Yin sunt, de asemenea, cunoscute pentru a crește claritatea mentală și vigilența.

Opusul este energia yang, care descrie alimentele care cresc în sus și în exterior. Aceste alimente includ legume cu frunze, fructe și fasole. Alimentele yang sunt, de asemenea, cunoscute că ne fac să ne simțim înălțați și plini de viață. Mâncarea yang este cunoscută și ca alimente „de zahăr și sare”, deoarece stimulează metabolismul pentru a produce mai multă putere.

Dieta Ohsawa constă într-un regim de 10 zile care include consumul de cereale yang, cum ar fi grâu, hrișcă, mei și orez integral. De asemenea, dieta restricționează carnea, peștele și zaharurile. Pe lângă consumul acestor alimente yang, puteți bea și multă apă și ceai.

George Ohsawa, fondatorul macrobioticii și al medicinei tradiționale chineze, a dezvoltat o modalitate mai logică de a clasifica alimentele în funcție de caracteristicile lor fizice. De exemplu, dacă cineva trăiește într-un climat cald de vară (Yang), s-ar putea găsi prea contractat și încordat dacă consumă prea multe alimente de origine animală (Yang).

Dieta macrobiotică te ajută să-ți echilibrezi energiile yin-yang în funcție de alimentele pe care le consumi și de modul în care prepari aceste alimente. Dieta te încurajează să mănânci încet și meditativ și să mesteci bine alimentele. Dieta încurajează, de asemenea, utilizarea vaselor naturale de gătit. Ar trebui să evitați utilizarea cuptorului cu microunde și să folosiți doar o tigaie antiaderentă sau un vas de ceramică. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele procesate, îndulcitorii artificiali și cafeaua.

Este o dietă vegană
O dietă vegetariană este un plan de alimentație care exclude orice alimente care conțin pește, carne de pasăre sau carne. Se bazează pe cereale integrale și leguminoase. Persoanele care urmează acest tip de dietă mănâncă adesea alte alimente care sunt preparate în diferite moduri. Unii oameni mănâncă ocazional pește, ouă și produse lactate. Alți oameni, totuși, pot mânca pui și curcan o dată sau de două ori pe săptămână sau pot ronțăi un sandviș McChicken sau o bucată de carne de curcan. Acești oameni sunt numiți vegetarieni macrobiotici sau semi-vegetarieni.

Dietele macrobiotice au fost asociate cu multe beneficii pentru sănătate. Ele se bazează pe filozofia că un echilibru între yin și yang este esențial pentru o sănătate bună. Dieta subliniază importanța consumului de alimente organice, cultivate local, care sunt în armonie cu natura. De asemenea, promovează mestecatul regulat al alimentelor și o perspectivă mentală pozitivă. Este o dietă foarte restrictivă care necesită o planificare atentă, consultarea unui medic nutriționist sau specialist în sănătate.

Dieta oshawa include orez brun, miso și legume gătite ca parte a mesei zilnice. De asemenea, ei mănâncă o mulțime de legume cu frunze, cum ar fi bok choy și chard. Dieta nu restricționează alte legume sau fructe. Evită doar mănunchiele precum cartofii, roșiile și vinetele. Această dietă include leguminoase și fasole, cum ar fi linte și fasole garbanzo și năut. Include, de asemenea, proteine pe bază de plante, cum ar fi tofu și tempeh.

Unii oameni aleg dieta Oshawa din motive religioase, în timp ce alții o fac din motive de sănătate și etice. Indiferent de motive, este important de știut că tăierea cărnii are multe beneficii. Îți îmbunătățește sănătatea, protejează animalele și ajută planeta să susțină populația umană în creștere.

Este un aliment meditativ
Dieta oshawa este un regim alimentar meditativ care echilibrează energia yin și Yang în organism. Se bazează pe principii macrobiotice și este popular printre practicanții de yoga pentru echilibrarea corpului fizic și spiritual. Se concentrează pe mese simple care se bazează pe alimente organice, locale și de sezon. De asemenea, pune accentul pe gătitul alimentelor în uleiuri presate la rece și condimentarea cu sare de mare. De asemenea, zahărul, lactatele, carnea și alimentele procesate sunt descurajate. Este recomandat să utilizați un sos de soia tradițional, natural cu mesele (de preferință gomashio).

George Ohsawa a descoperit această dietă în timp ce suferea de tuberculoză. A descoperit că o dietă simplă de orez și legume l-a vindecat rapid. El a numit-o „dieta #7” în cartea sa, The Way of Macrobiotics.

Este o dietă spirituală
Ohsawa credea că mâncarea era în centrul vieții. Prin macrobiotică, a integrat alimentația cu filozofia, spiritualitatea, sănătatea și medicina. El a susținut că gătitul lui a reușit să transforme sodiul în potasiu, o ispravă realizată anterior doar de alchimiști. Cu toate acestea, el a primit puțină recunoaștere pentru aceste progrese.

A promovat o dietă naturală, locală și sezonieră. El a mai învățat că toate alimentele constau din energie subtilă și că diferitele alimente sunt încărcate cu energiile polare yin și yang. El a dezvoltat un sistem de vindecare prin dietă, iar dieta sa Ohsawa nr. 7 este o dietă puternică de echilibrare care poate restabili rapid echilibrul energiei yin și yang al corpului tău.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!