Dieta pentru cei care slabesc greu

Cea mai bună dietă pentru cei care se luptă să slăbească
O dietă care te încurajează să consumi nutrienți bogati în fibre, mai degrabă decât una care restricționează caloriile sau grăsimile, are mai multe șanse să funcționeze pe termen lung. Încearcă să mănânci mai ales fructe și legume, care sunt în mod natural sărace în calorii și bogate în apă și fibre pentru a te simți sătul.

Ce este o dietă?
Cuvântul dieta poate aduce multe controverse. Unii oameni jură pe un plan de dietă strict care restricționează caloriile, în timp ce alții sunt împotriva oricărui tip de restricție alimentară. În orice caz, sănătatea și bunăstarea unei persoane depind de o dietă sănătoasă. Aceasta înseamnă să consumați alimente bogate în nutrienți în cantitățile potrivite, din toate grupele majore de alimente.

În ceea ce privește pierderea în greutate, o dietă sănătoasă este una care te poate ajuta să slăbești în exces într-un mod durabil. De asemenea, implică renunțarea la mentalitatea „totul sau nimic” și îmbrățișarea echilibrului. O dietă echilibrată ar trebui să conțină proteine slabe, cereale integrale și multe fructe și legume. De asemenea, ar trebui să limiteze băuturile dulci și alimentele bogate în zahăr, care tind să ofere puțini nutrienți.

De mulți ani, nutriționiștii recomandă o dietă hipocalorică, echilibrată din punct de vedere nutrițional, celor care doresc să slăbească. Aceasta înseamnă că o persoană obișnuită este încurajată să își mănânce mesele obișnuite, dar în cantități mai mici. Acest lucru ajută la asigurarea faptului că organismul primește toți nutrienții esențiali de care are nevoie.

O altă dietă populară este dieta ketogenă. Aceasta este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, care determină organismul să ardă grăsimi pentru energie, mai degrabă decât carbohidrați. Această metodă a arătat o oarecare promisiune pentru promovarea pierderii în greutate, dar nu este recomandată pentru utilizare pe termen lung.

Alte diete care câștigă popularitate sunt planurile care se concentrează pe eliminarea sau restricționarea anumitor alimente. Dieta cu indice glicemic, de exemplu, limitează cantitatea de carbohidrați pe care o persoană o consumă în fiecare zi. Această dietă este concepută pentru a ajuta la gestionarea diabeticilor de tip 2, dar nu este recomandată persoanelor care nu suferă de această afecțiune.

Alte diete, cum ar fi dietele DASH și HMR, se concentrează pe limitarea alimentației specifice, mai degrabă decât pe limitarea aportului de calorii. Aceste diete trebuie folosite doar pentru o perioadă scurtă de timp și sub supravegherea medicului dumneavoastră.

Cele mai bune diete pentru pierderea în greutate
Cele mai bune diete sunt concepute pentru a promova o alimentație sănătoasă și un stil de viață. Se concentrează pe alimente echilibrate, integrale, care oferă organismului toți nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa optim. Ei acordă prioritate alimentelor pe bază de plante față de alimentele procesate și limitează sodiul, zahărul și grăsimile saturate. Acestea includ, de asemenea, „grăsimi sănătoase” precum cele găsite în uleiul de măsline și pește. Unele diete sunt mai eficiente în pierderea în greutate decât altele. Whole30, de exemplu, cere persoanelor care fac diete să elimine complet cerealele, leguminoasele și majoritatea produselor lactate, precum și zahărul adăugat și alcoolul, timp de 30 de zile.

Cele mai bune diete pentru sănătatea generală
Dietele care promovează sănătatea sunt cele mai bune pentru a pierde în greutate. Acestea pot ajuta la gestionarea bolilor cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și hipertensiunea arterială. Harvard Healthy Eating Plate, de exemplu, vă recomandă să umpleți jumătate din farfurie cu legume și fructe pentru a obține fibre și vitamine. Un sfert din farfurie trebuie umplut cu proteine slabe (cum ar fi peștele sau carnea de pasăre), iar restul cu cereale integrale. Planul limitează, de asemenea, grăsimile nesănătoase, zaharurile adăugate, sarea și carnea roșie. Este o dietă echilibrată care oferă toți nutrienții de care aveți nevoie, inclusiv potasiu pentru a susține tensiunea arterială normală și nivelul colesterolului, și acid folic pentru a reduce riscul de anumite tipuri de cancer.

Anul acesta, U.S. News & World Report a analizat 24 de diete și le-a clasat pe categorii, cum ar fi cea mai bună dietă de slăbire și cea mai ușor de urmat, plus două categorii noi pentru familii și sănătatea oaselor și articulațiilor. Revista a eliminat dietele care nu îndeplineau criteriile lor, cum ar fi Dieta celor mai mari pierderi, HMR sau dietele concepute pentru a trata anumite afecțiuni de sănătate (cum ar fi dietele GAPS sau AIP).

WW, sau Weight Watchers, a obținut din nou primul loc în acest an, ceea ce nu este surprinzător, deoarece se concentrează nu numai pe pierderea în greutate, ci și pe o alimentație mai sănătoasă și pe activități regulate. Utilizează un program de puncte pentru a atribui valori alimentelor și meselor, astfel încât să vă puteți personaliza dieta în timp ce pierdeți în greutate.

Alte diete de top includ Dieta Mayo Clinic, precum și Dieta Volumetrics. Aceasta se bazează pe o teorie conform căreia alimentele cu conținut ridicat de apă, precum legumele, fructele și supele pe bază de bulion, te pot face să te simți mulțumit în timp ce mănânci mai puțin. Pe locul al șaselea se află Dieta MIND, care combină aspecte ale dietelor mediteraneene și DASH, și Dieta Ornish Lifestyle Changes, care este similară cu o dietă mediteraneană, dar are ca scop reducerea nivelului de colesterol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!