Cura de slabire cu grapefruit

Cura de slabit cu grapefruit
Grapefruitul este un fruct citric popular care este dulce, dar acidulat. Este un element de bază în multe diete și moduri. Se spune că acest aliment ar arde grăsimile și accelerează metabolismul.

Un studiu pe 91 de persoane obeze a constatat că consumul de 4 uncii sau jumătate de suc de grepfrut înainte de masă i-a ajutat pe participanți să slăbească în medie 3,3 kilograme în decurs de 12 săptămâni, fără alte modificări în dieta lor.

1. Scade colesterolul
Puteți reduce colesterolul mâncând un grapefruit în fiecare zi sau bând sucul înainte de a mânca. Citricele sunt bogate în flavonoide, care reduc absorbția și acumularea de trigliceride. Trigliceridele sunt un tip de grăsime care vă poate crește riscul de boli de inimă. Într-un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetătorii au descoperit că persoanele cu colesterol ridicat care au mâncat grapefruit roșu sau alb împreună cu mese echilibrate și-au văzut nivelul de trigliceride scăzut. Grapefruitul roșu a avut cel mai mare impact, iar ambele fructe au redus colesterolul total și LDL, un factor cheie pentru sănătatea inimii.

Deși nu este clar cum vă poate ajuta grapefruitul să pierdeți în greutate, alimentele cu conținut scăzut de calorii și bogate în fibre pot reduce nivelul de insulină după masă, ceea ce vă ajută corpul să proceseze alimentele și să stocheze mai puține grăsimi, spune fostul președinte al Asociației Americane de Dietetică, Connie Diekman. Fibrele și indicele glicemic scăzut din grapefruit pot ajuta, de asemenea, la reducerea foametei, ceea ce ar putea duce la să mănânci mai puțin.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu mâncați grapefruit înainte de a lua anumite medicamente, inclusiv unele medicamente care scad colesterolul și tensiunea arterială. Fructele și sucul acestuia pot interfera cu modul în care organismul dumneavoastră metabolizează unele medicamente, ducând la reacții adverse grave. Puteți verifica avertismentele privind medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală pentru a determina dacă ar trebui să evitați sucul de grepfrut sau să-l beți în cantități moderate.

2. Ajută la pierderea în greutate
Adulții supraponderali și obezi se confruntă cu un risc mai mare de probleme de sănătate legate de greutate, cum ar fi boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet, apnee în somn, artrită și probleme hepatice. O dietă plină de fructe și legume, proteine slabe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și lichide cu conținut scăzut de sodiu poate ajuta oamenii să piardă în greutate și să nu o țină. Unii nutriționiști recomandă includerea grapefruitului ca parte a unui plan de slăbire datorită conținutului ridicat de nutrienți.

Într-un studiu publicat în jurnalul Metabolism, cercetătorii au repartizat aleatoriu 74 de persoane sănătoase, supraponderale, să consume fie jumătate dintr-un grapefruit, fie un pahar de suc de grepfrut cu 15 minute înainte de fiecare masă. Ambele grupuri au consumat aceeași cantitate de calorii, dar cei care au consumat grapefruit sau sucul au avut greutăți corporale și circumferințe talii mai mici decât cei care nu au consumat. Cercetătorii nu sunt siguri care sunt beneficiile grapefruit-ului, dar cred că acesta poate ajuta la pierderea în greutate. Fructul scade nivelul de insulină după mese, ceea ce reduce depozitarea grăsimilor.

De asemenea, grapefruitul vă poate ajuta să slăbiți, menținându-vă stomacul plin. Are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu vă va crește glicemia. De asemenea, este bogat în fibre, ceea ce te face să te simți plin.

În timpul unui studiu, cercetătorii de la UC Berkeley au descoperit că șoarecii care au băut suc de grapefruit s-au îngrășat mai puțin cu o dietă bogată în grăsimi decât cei care au băut apă cu zahăr și au arătat măsuri îmbunătățite ale funcției metabolice. Ei speculează că naringina, flavonoidul din grapefruit care crește sensibilitatea la insulină, joacă un rol important în acest efect.

Deși consumul de grapefruit înainte de masă poate scădea cantitatea de calorii consumată la acel moment, este puțin probabil să aibă proprietăți speciale de slăbire. Mănâncă grapefruit sau bea sucul acestuia ca parte a unei diete volumetrice care include și alte fructe, legume și lichide de umplutură, cum ar fi ceaiul de plante sau supa pe bază de bulion cu conținut scăzut de sodiu.

3. Îmbunătățește metabolismul
Grapefruitul nu are proprietăți de slăbire, dar vă poate stimula metabolismul și vă poate ajuta să pierdeți grăsimea de pe burtă. Are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu vă va crește rapid nivelul zahărului din sânge, iar acest lucru este important deoarece nivelurile ridicate de insulină încurajează depozitarea grăsimilor.

De asemenea, grapefruitul te poate ajuta să te simți mulțumit, ceea ce îți va permite să consumi mai puține calorii. Fibrele naturale solubile ale grapefruitului ajută, de asemenea, la reducerea foametei. Într-un mic studiu publicat în jurnalul „Metabolism”, participanții care au mâncat jumătate de grapefruit sau au băut suc de grepfrut înainte de masă au slăbit mai mult decât persoanele care nu au consumat acest fruct sau suc citrice. De asemenea, participanții au observat o scădere a circumferinței taliei și a tensiunii arteriale sistolice.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează nootkatonei, un compus care stimulează metabolismul și accelerează pierderea în greutate. Alte cercetări au descoperit că grapefruitul poate crește rata metabolică cu 20 la sută, potrivit revistei „Nutrition”.

Este important să vă consultați medicul înainte de a adăuga o dietă pe bază de grapefruit în stilul dvs. de viață. Acest lucru se datorează faptului că sucul de grepfrut sau consumul de grapefruit pot interfera cu anumite medicamente.

De exemplu, consumul de grapefruit poate afecta modul în care corpul tău absoarbe anumite antibiotice. De asemenea, poate interfera cu alte medicamente. De asemenea, grapefruitul conține o enzimă care descompune medicamentele. Nu este recomandat să consumați grapefruit dacă luați medicamente pe bază de rețetă. Ar trebui să mănânci doar un grapefruit pe zi dacă decideți să îl mâncați. Evitați-l dacă alăptați sau sunteți însărcinată.

4. Sprijină funcția hepatică
Potrivit unui studiu publicat în „Medinal Food” în 2019, grapefruitul conține mai multe vitamine și minerale care susțin funcția sănătoasă a ficatului. Vitamina C poate proteja chiar și împotriva ficatului gras nealcoolic. Flavonoidele din grapefruit, naringina și naringenina și alți compuși din plante activează substanțele chimice la animalele de laborator care scad nivelul zahărului din sânge și ale grăsimilor și reduc inflamația. O porție mică de grapefruit oferă o cantitate decentă de fibre și peste 15 vitamine și minerale benefice, inclusiv potasiu, vitamina A și fier.

Dieta cu grapefruit a câștigat acțiune de când a debutat pentru prima dată în anii 1930, pe fondul afirmațiilor că citricele de mărimea unei mingi de soft conțin enzime care ard grăsimile care se topesc de kilogramele. Este o dietă săracă în calorii care limitează unele alimente, inclusiv fructele bogate în carbohidrați, unele brânzeturi și carnea roșie, dar îți permite să mănânci ce vrei altfel. Dieta vine atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, unele versiuni fiind mai restrictive decât altele.

Unii oameni sunt avertizați să nu mănânce grapefruit sau să bea suc de grepfrut, deoarece interferează cu modul în care funcționează unele medicamente, în special medicamentele folosite pentru a trata colesterolul și tensiunea arterială crescute, precum și afecțiunile psihiatrice. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice modificare în dieta dumneavoastră.

O dietă echilibrată și sănătoasă este importantă pentru o sănătate bună. O dietă bogată în cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase ajută la promovarea pierderii în greutate și previne boli precum bolile de inimă, hipertensiunea arterială și diabetul. Limitați carnea procesată și evitați alimentele cu adaos de zaharuri, care pot crește nivelul de insulină și pot contribui la obezitate. În schimb, bucurați-vă de proteinele slabe, cum ar fi carnea de pasăre și pește fără piele, nuci și semințe, fasole și linte și legume colorate. NIH recomandă consumul a cel puțin 21-32 g de fibre zilnic, care se găsesc în cereale integrale și leguminoase, fructe, legume și unele produse lactate.

5. Reduce aciditatea
Grapefruitul este un diuretic natural, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea excesului de lichide. Pentru multe persoane, acest lucru poate fi de ajutor în reducerea aspectului celulitei sau pentru a reduce umflarea cauzată de retenția de apă.

Adăugarea de grapefruit în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să pierdeți în greutate, deoarece reduce nivelul de insulină după masă. Atunci când nivelul de insulină este mai scăzut, organismul procesează alimentele mai eficient și mai puțin este depozitat sub formă de grăsime.

De asemenea, puteți reduce aportul alimentar mâncând grepfrut sau bând sucuri pe bază de grepfrut înainte de masă. Într-un studiu publicat în revista „Nutrition and Metabolism”, adulții obezi care au băut suc de grepfrut înainte de masă au consumat semnificativ mai puține calorii decât cei care nu au consumat.

Singurul motiv pentru care s-ar putea să nu doriți să includeți grapefruit în dieta dumneavoastră este dacă luați anumite medicamente pe bază de rețetă. Grepfrutul poate interfera uneori cu medicamentele folosite pentru a trata afecțiuni precum colesterolul ridicat sau bolile de inimă. Consultați-vă medicul dacă luați aceste medicamente înainte de a adăuga grapefruit în dieta dumneavoastră.

În plus, aciditatea grapefruit-ului poate exacerba simptomele de arsuri la stomac sau de tulburare de reflux gastroesofagian la unele persoane. Cu toate acestea, dacă nu aveți niciuna dintre aceste probleme, consumul de grapefruit sau consumul de suc de grapefruit este, în general, considerat sigur pentru majoritatea persoanelor sănătoase.

În ciuda popularității recente a modului „Dieta Grapefruit”, nu este un plan sănătos pe termen lung pentru majoritatea oamenilor. Este prea restrictiv și are o gamă limitată de alimente pentru a fi folosit pe termen lung. De fapt, poate fi periculos pentru unele persoane care fac dietă, deoarece poate crește cantitatea unor medicamente din sânge. Poate, de exemplu, să mărească efectele unor medicamente antimalarice, cum ar fi artemeterul sau saquinavirul și medicamentele pentru colesterol.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!