Cura de slabire pe baza de fructe

Cură de slăbire pe bază de fructe
Aceste studii au fost viciate, chiar dacă fructele au fost raportate că au un efect pro-obezitate în unele studii. Studiile nu au inclus auto-raportarea participanților sau aportul total de energie zilnic. În plus, pe lângă micronutrienții esențiali necesari, fructele acumulează abundente fitochimice neesențiale care pot exercita mecanisme anti-obezitate prin diferite mecanisme.

Anti-obezitate
Numeroase studii au arătat că un consum zilnic mai mare de fructe poate preveni creșterea în greutate. Cu toate acestea, mecanismele care produc aceste rezultate nu sunt pe deplin înțelese. Unele tipuri de fructe au un efect mai pronunțat decât altele. De exemplu, fructele de pădure au cel mai mare conținut de fenolici, ceea ce este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate și alte afecțiuni de sănătate. Aceasta este o descoperire promițătoare, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă există și alte ingrediente anti-obezitate în diferite fructe.

Fructele au o densitate energetică scăzută și pot ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea fructelor conțin o cantitate semnificativă de apă și fibre alimentare, ceea ce scade densitatea energetică a fructului. Multe fructe procesate conțin mai mult zahăr și mai puține fibre, ceea ce le face alimente bogate în energie. De asemenea, fructele pot modifica microbiota intestinală, ceea ce ar putea reduce stocarea și producția de grăsime. Mai multe studii pe animale au arătat că phylumul bacterian predominant găsit la oamenii slabi poate reduce absorbția excesului de energie, iar o dietă bogată în fructe este asociată cu acumularea redusă de grăsime.

Fructele sunt o sursă naturală de micronutrienți esențiali și neesențiali. De asemenea, produc efecte anti-obezitate prin mecanisme multiple, cum ar fi creșterea factorilor de sațietate și scăderea nivelului de glucoză din sânge. Ele pot afecta, de asemenea, genele de expresie care sunt implicate în căile metabolice care provoacă obezitatea.

Alte mecanisme care pot contribui la beneficiile anti-obezitate ale fructelor includ conținutul de nutrienți, capacitatea sa de a stimula pierderea de grăsime și fibrele solubile. Cele mai multe dintre aceste efecte depind de tipul și cantitatea de fructe consumate. Cel mai eficient fruct pentru pierderea în greutate sunt fructele proaspete, întregi, mai degrabă decât soiurile uscate sau conservate. Fructele procesate au mai multe șanse să aibă adaos de zahăr, ceea ce crește aportul de calorii și poate contribui, de asemenea, la obezitate.

Alte mecanisme includ impactul pozitiv asupra homeostaziei energetice, care este principalul motiv pentru obezitate. Un dezechilibru pozitiv cronic în homeostazia energetică duce la modificări patofiziologice care duc la obezitate. Impactul negativ al consumului de fructe asupra homeostaziei energetice poate duce la pierderea în greutate și controlul obezității.

Pierdere în greutate
Fructele, atunci când sunt consumate cu moderație și regulat, te pot ajuta să slăbești. De asemenea, este bogat în antioxidanți, vitamine C și A, potasiu și fibre solubile. Guava, de exemplu, este un fruct tropical excelent, care elimină grăsimile, care îmbunătățește digestia și este în mod natural sărac în calorii. Este o sursă importantă de nutrienți esențiali, inclusiv fibre solubile, care vă ajută să vă simțiți plini și vă încetinesc rata metabolică.

Mai multe studii arată că consumul mai multor fructe poate crește sațietatea și menține un nivel sănătos de zahăr din sânge. Noul concept al microbiomului intestinal arată că consumul regulat de fructe poate modifica bacteriile din tractul digestiv pentru a se potrivi cu cele ale persoanelor slabe, ceea ce poate reduce absorbția de energie și poate sprijini pierderea în greutate.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!