Cure de slabire din batrani

Cure de slăbit pentru bătrâni
O varietate de motive pot duce la pierderea neintenționată în greutate la vârstnici. Aceasta poate include demența sau alte probleme cognitive care provoacă modificări ale apetitului.

Un studiu recent a constatat că peste jumătate dintre pacienții geriatrici au dorit să discute despre medicamentele de slăbit ca opțiune de tratament. Acest lucru este similar cu pacienții mai tineri și mai în vârstă fără o afecțiune medicală.

1. Dieta
Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, metabolismul lor încetinește, așa că nu este neobișnuit ca ei să piardă în greutate. Dacă o persoană în vârstă scade brusc mult în greutate fără explicații, acesta poate fi un semn că există probleme serioase. Cancerul, bolile pulmonare și afecțiunile cardiace sunt toate posibile. Pierderea neintenționată în greutate poate fi cauzată și de medicamente, cum ar fi antidepresivele sau medicamentele pentru arsuri la stomac și tulburări gastro-intestinale.

Alte probleme de sănătate care pot provoca o scădere bruscă a greutății la adulții în vârstă sunt depresia și demența, care pot scădea apetitul. Lipsa mobilității poate duce, de asemenea, la o schimbare a tiparelor de alimentație și la o pierdere a masei musculare.

O abordare nutrițională este adesea cea mai bună modalitate de a ajuta un senior să-și recapete greutatea. Un dietetician poate evalua dieta și poate determina dacă un adult în vârstă primește suficienți nutrienți, inclusiv vitamine și minerale, precum și proteine ​​pentru a menține masa musculară. Ei pot recomanda, de asemenea, adăugarea unei surse de grăsimi în dietă, cum ar fi uleiul de măsline sau înghețata, care pot ajuta la creșterea caloriilor.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă seniorul dumneavoastră are dificultăți la mestecat sau la înghițire. Acest lucru poate face dificil să mănânci anumite alimente sau chiar să obții o nutriție adecvată. Pentru a exclude orice probleme ale dinților care ar putea afecta masticația, cum ar fi o infecție sau o fisură dentară, poate fi necesar un examen dentar. Un medic ar trebui să fie întotdeauna consultat la primul semn de pierdere în greutate inexplicabilă, deoarece aceasta poate duce la complicații grave.

Un geriatru ar trebui să cântărească seniorul de cel puțin două ori pe săptămână și să țină evidența oricăror modificări ale greutății lor, în special în timp. De asemenea, medicul poate întreba despre orice probleme de bază care ar putea cauza pierderea neașteptată a greutății, cum ar fi deficiența de proteine ​​sau lichide.

2. Exercițiu
Indiferent de vârstă, exercițiile fizice regulate ard kilojulii, crește masa musculară și accelerează metabolismul. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele peste 40 de ani, deoarece excesul de grăsime corporală este legat de boli de inimă și diabet.

Pentru persoanele în vârstă, care au fost sedentare de mult timp sau care suferă de leziuni sau fragilitate generală, activitatea fizică trebuie începută treptat și cu atenție. Se recomandă să facă 150 de minute pe săptămână de exerciții moderate. Dacă acest lucru sună prea intens, ei pot împărți exercițiul în perioade mai scurte de exerciții. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că mușchii nu obosesc prea repede și că se pot recupera suficient între antrenamente.

Seniorii care fac exerciții fizice în mod regulat beneficiază de un echilibru îmbunătățit, reducând riscul de cădere, precum și de o sănătate mai bună a oaselor și de un nivel crescut de energie. În plus, dacă vârstnicii fac sport în mod regulat, se pot simți mai puțin deprimați din cauza efectelor pozitive pe care exercițiile le au asupra sănătății mintale.

Există multe activități la care pot participa seniorii, inclusiv mersul pe jos, înot și ciclism. Dacă un senior nu este sigur de ce poate face sau nu știe cum să înceapă să facă exerciții, ar trebui să ceară sfatul unui medic. De asemenea, se pot înscrie la o clasă de fitness, cum ar fi un curs de yoga pentru seniori, unde vor primi o rutină potrivită nevoilor și limitărilor lor.

Adulții mai în vârstă se pot ocupa și de hobby-uri care necesită un anumit nivel de activitate fizică, cum ar fi grădinăritul sau munca în curte. Aceasta este o modalitate excelentă de a scoate adulții în vârstă din casă și de a interacționa cu ceilalți. Interacțiunea socială este importantă pentru persoanele în vârstă, deoarece poate duce la depresie sau alte probleme de sănătate.

3. Suplimente nutritive
Mulți adulți în vârstă întâmpină dificultăți în a obține nutrienții de care au nevoie doar dintr-o dietă. Acest lucru se poate datora unei varietăți de factori, cum ar fi dificultăți de a pleca de acasă pentru a face cumpărături (de exemplu, durere, frică de cădere), lipsă de transport sau probleme cognitive.

Suplimentele nutritive, cum ar fi băuturile de înlocuire a mesei, pot furniza calorii și proteine ​​suplimentare de care au nevoie persoanele în vârstă fragile pentru a menține o greutate sănătoasă. Aceste suplimente trebuie utilizate numai în ultimă instanță după o evaluare clinică atentă și după luarea în considerare a altor alternative.

Un loc bun pentru a începe este să-i cereți persoanei iubite în vârstă un jurnal alimentar detaliat, care vă va ajuta să faceți o imagine mai precisă a aportului caloric al acestuia. Apoi, colaborați cu un medic pentru a aborda cauzele medicale care stau la baza pierderii poftei de mâncare și a pierderii în greutate.

De asemenea, este important să optimizați suporturile sociale, să întrerupeți medicamentele care interferează cu alimentația, să faceți mediul de luat masa mai atrăgător și să oferiți asistență pentru hrănire atunci când este necesar. Evitați suplimentele bogate în calorii și stimulentele apetitului pe bază de rețetă. Acestea ar trebui folosite doar ca ultimă soluție. Acestea nu sunt cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți starea nutrițională și pot avea efecte secundare periculoase. Suplimentele sunt de obicei o combinație de vitamine, minerale, aminoacizi, proteine ​​și alți nutrienți. Ele pot fi luate sub formă de pastile, pulberi sau lichide. Ele sunt adesea comercializate sub termenul de medicină complementară și alternativă, care se referă la o gamă largă de practici, produse și sisteme de îngrijire a sănătății care nu sunt considerate parte a tratamentului medical convențional.

4. Medicamente
În unele cazuri, pierderea în greutate a unui pacient în vârstă este cauzată de o problemă de sănătate care poate fi tratată. Primul pas este o evaluare amănunțită și un diagnostic corect. Acesta ar trebui să includă un test de sânge ocult în fecale, o hemoleucogramă completă cu un panou de chimie, un test ultrasensibil al hormonului de stimulare a tiroidei și o analiză de urină. De asemenea, pot fi necesare studii ale tractului gastro-intestinal superior (radiografie sau endoscopie).

Depresia și anxietatea reduc pofta de mâncare, ceea ce poate provoca pierderea neintenționată în greutate în rândul persoanelor în vârstă. Creșterea neintenționată în greutate poate fi cauzată și de demență și pierderea memoriei. O persoană în vârstă s-ar putea să uite să mănânce sau s-ar putea să nu mai poată pregăti mâncarea. Constipația este o altă cauză comună a pierderii neintenționate în greutate în rândul persoanelor în vârstă, deoarece poate interfera cu capacitatea de a mânca suficient.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face un medic este să ajute un pacient în vârstă să depășească problemele care îl împiedică să mănânce, cum ar fi durerea, problemele gastrointestinale sau depresia. El sau ea ar trebui să încerce să optimizeze suporturile sociale, să întrerupă medicamentele care interferează cu alimentația, să ofere hrană atractivă și asistență pentru hrănire și să clarifice obiectivele și așteptările. Medicii ar trebui să evite, de asemenea, să prescrie suplimente bogate în calorii sau stimulente de apetit, cum ar fi Ensure.

Răspunsul este adesea de a găsi o unitate de locuit pentru bătrâni care oferă mese și cântărește rezidenții în mod regulat pentru a se asigura că mănâncă suficient. Aceste facilități pot urmări, de asemenea, alți factori care pot contribui la pierderea în greutate la persoanele în vârstă, cum ar fi scăderea activității, schimbarea medicamentelor sau deteriorarea stării de spirit. Multe dintre aceste facilități de îngrijire oferă un instrument online de urmărire a greutății și a elementelor vitale, astfel încât membrii familiei să poată vedea cu ușurință progresul persoanei dragi.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!