De ce nu slabesc

De ce nu slabesc?
Ai renunțat la fast-food, ți-ai schimbat dieta și ai început o nouă rutină de antrenament. Dar cifrele de pe scară pur și simplu nu se vor clinti.

Este perfect normal să experimentați un platou în pierderea în greutate. Pot exista câteva motive simple pentru care nu vedeți rezultatele pe care le doriți.

1. Nu mănânci suficient
Așa că ai tăiat orezul, ai încetat să lovești locurile de prânz și le-ai înlocuit cu mâncăruri sănătoase gătite acasă. Și ai mers la sală în mod constant. Dar cifrele de pe scară pur și simplu nu se vor clinti. Există multe motive pentru care s-ar putea să nu slăbești. Nutriționiștii dieteticieni înregistrați care lucrează individual cu clienții îmi spun adesea că cel mai frecvent motiv pentru care oamenii nu slăbesc este că nu mănâncă suficient.

Când mănânci prea puține calorii, corpul tău va intra în modul de foame. Va conserva energia, va încetini metabolismul, va stoca grăsime și va arde mușchii drept combustibil. Există mai multe semne că este posibil să nu mănânci suficient.

Senzația de tremurătură și amețeală este de obicei un semn al glicemiei scăzute. Acest lucru se întâmplă atunci când reduceți caloriile și carbohidrații, pe care creierul se bazează pentru combustibil.

Să te simți obosit toată ziua poate fi, de asemenea, un indiciu că nu primești suficienți nutrienți. Corpul tău descompune alimentele bogate în carbohidrați (cum ar fi fructele, cerealele și lactatele) în glucoză pe care creierul o folosește pentru energie. Te vei simți obosit dacă nu consumi suficient din aceste alimente.

În cele din urmă, dacă descoperi că trebuie să folosești baia mai des decât în ​​mod normal, acesta ar putea fi un semn că nu mănânci cantități suficiente de fibre și alți nutrienți esențiali. Consumul mai multor alimente integrale, cum ar fi o porție de brânză de vaci sau o mână de nuci, vă poate ajuta să reveniți pe drumul cel bun.

2. Nu faci suficient mișcare
Mănânci alimente sănătoase și mergi în mod regulat la sală, dar scara nu se va clinti. Poate părea că nu poți face nimic altceva. Cu toate acestea, există mulți factori care pot contribui la un platou încăpățânat de pierdere în greutate.

Este posibil să ratezi beneficiile de a construi mușchi și de a arde calorii dacă nu faci suficient mișcare. Este important să găsești modalități de a încorpora activitatea fizică în viața ta pe care îți place și să te simți confortabil să o faci (de exemplu, să mergi la magazin sau să-l faci pe Taylor Swift în timp ce faci jogging).

Dacă te străduiești să rămâi motivat să faci sport, poți încerca să găsești un partener care să te tragă la răspundere. De asemenea, puteți utiliza o aplicație pentru a vă urmări progresul, cum ar fi Strava sau HabitBull. Nu uita de beneficiile mentale pe care mi le poate oferi exercițiile, cum ar fi reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit. Doar asigurați-vă că faceți exerciții fizice din motivele corecte, nu doar pentru a pierde în greutate. Cu cât te distrezi mai mult cu antrenamentele tale, cu atât este mai probabil să te ții de ele.

3. Nu mănânci alimentele potrivite
Este posibil să mănânci o dietă bine echilibrată și să te antrenezi în mod regulat, dar să nu vezi rezultatele pe care le dorești. Ar putea fi cauzată de o serie de factori, inclusiv medicamente sau obiceiuri alimentare. De exemplu, dacă mănânci doar alimente cu conținut scăzut de calorii și nu primești suficiente proteine, vitamina D sau fibre, acest lucru poate face ca organismul tău să revină la modul său de stocare a grăsimilor. ZOE oferă un program cuprinzător de slăbire care ține cont de corpul tău unic și trebuie să te ajute să obții succes în călătoria ta de slăbire.1

Vizitați pagina programului nostru pentru mai multe informații.

Acest articol a fost publicat inițial în noiembrie 2017. A fost actualizat pentru precizie.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!