De ce slabesc desi mananc

De ce slăbesc chiar dacă mănânc bine?
Mâncarea sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți greutatea și să vă reduceți riscul de apariție a anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul. De asemenea, vă poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului.

Dar ce se întâmplă dacă mănânci sănătos, dar cifrele de pe cântarul tău nu se mișcă?

1. Nu mănânci suficient
Dacă te simți obosit cronic, ar putea fi un semn că nu mănânci suficient. Dacă nu mănânci suficient, corpul tău va folosi glucoza drept combustibil. De asemenea, este mai probabil să simți „foame” (foame, supărat) dacă nu mănânci suficient. Acest lucru poate duce la schimbări de dispoziție sau iritabilitate. O deficiență calorică prelungită poate încetini metabolismul și îngreunează pierderea în greutate. De asemenea, poate duce la deteriorarea mușchilor, deoarece corpul dumneavoastră începe să creadă că are nevoie de grăsime pentru combustibil și va arde masa corporală slabă pentru energie.

2. Nu faci suficient exerciții fizice
Mulți oameni le este dificil să facă sport în mod regulat. Exercițiul poate fi dificil pentru mulți oameni din cauza programelor lor încărcate sau din cauza muncii, familiei sau a altor factori. Dacă nu faci suficient exerciții, atunci există câteva semne că este timpul să începi. S-ar putea să observi, de exemplu, că performanța ta în sală este mai mică decât a fost înainte sau că te apleci mult mai mult decât de obicei. Acesta este un semn că îți slăbesc mușchii.

3. Nu bei suficientă apă
S-ar putea să fii familiarizat cu „regula de 8 căni de apă potabilă pe zi”, dar corpul tău are nevoie de mai mult decât atât. Apa este fluidul care transportă oxigenul și substanțele nutritive către toate părțile corpului. De asemenea, ajută la menținerea celulelor noastre în funcțiune. Creierul tău se va simți lent, iar nivelul tău de energie va scădea dacă nu bei suficiente lichide. Bea apă pe tot parcursul zilei pentru a evita acest lucru.

Deshidratarea poate determina corpurile noastre să confunde setea de foame, ceea ce duce la supraalimentare. Pofta neobișnuită de alimente sărate sau cu amidon, cum ar fi chipsuri, biscuiți și bomboane, poate indica faptul că nu primiți suficientă apă, așa că, în loc să ajungeți la acele gustări nesănătoase, încercați să beți mai întâi un pahar cu apă pentru a vedea dacă pofta dispare.

Pierdem apă în fiecare zi prin transpirație, lacrimi, urinare și fiecare respirație pe care o luăm. Activitatea intensă, vremea caldă și umedă, diareea și febra pot, de asemenea, să mărească dramatic pierderea de lichide.

Cel mai simplu mod de a-ți da seama dacă bei suficient este după culoarea urinei: limpede sau galben pal înseamnă că ești bun, dar mai întunecat decât asta ar putea însemna că ai nevoie de mai multă apă. Pielea ta este un alt indicator al hidratării: dacă este uscată și descuamată, corpul tău folosește fluidele disponibile pentru a hidrata mai întâi organele esențiale.

Cel mai bun mod de a rămâne hidratat este să bei apă în mod regulat pe parcursul zilei și să mănânci multe fructe și legume care conțin cantități mari de apă, cum ar fi roșii, ardei gras, castraveți și pepene verde. Incercati sa beti jumatate din greutatea corporala in uncii pe zi, plus opt uncii pentru fiecare jumatate de ora de exercitiu.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!