Dieta militara

Dieta militară
Dieta militară este un plan alimentar de trei zile și patru zile care pretinde că îi ajută pe oameni să slăbească 10 kilograme în doar o săptămână. Natura sa restrictivă poate provoca deficiență de nutrienți și poate crea o relație negativă cu alimentele. De asemenea, se bazează pe alimente cu conținut scăzut de calorii pentru a arde grăsimile.

Această dietă, din care lipsesc legumele și necesarul de cinci pe zi, poate duce la deficiențe nutriționale și încurajează alimentele bogate în grăsimi. Acest lucru poate duce la oboseală și foame.

Este o dietă la modă
Dieta militară este săracă în calorii și pretinde că te ajută să slăbești 10 kilograme în trei zile. Susținătorii săi susțin că este o modalitate sigură de a pierde în greutate fără a fi nevoie de exerciții fizice sau suplimente. Afirmația nu este susținută de nicio cercetare științifică. Este, de asemenea, o dietă foarte strictă care nu permite înlocuiri. Acest lucru face dificilă urmărirea pe termen lung. În plus, se bazează pe conceptul de pierdere în greutate a caloriilor învechite în comparație cu caloriile scoase.

În prima fază a dietei, aderenții trebuie să consume un plan strict de meniu zilnic de 1.100 până la 1.400 de calorii. Aceasta este o dietă foarte restrictivă și poate avea efecte secundare neplăcute. În acest timp, cei care fac dietă se pot aștepta la foame și oboseală, deoarece corpurile lor au un consum redus de combustibil. În acest timp, este important să bei multă apă.

Este important de menționat că dieta militară nu promovează obiceiurile alimentare sănătoase și schimbările stilului de viață. În plus, dieta militară nu este o opțiune bună pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă și nu este recomandată femeilor însărcinate.

Adepții dietei militare trebuie să mănânce anumite combinații de alimente care ar putea părea ciudate la prima vedere, precum friptura de coastă cu banane sau hot-dog-uri cu înghețată. Creatorii dietei susțin că aceste combinații reprezintă alimente „compatibile chimic” și au efecte pozitive asupra metabolismului atunci când sunt consumate împreună. Cu toate acestea, acest concept nu este susținut de dovezi științifice și nu explică beneficiile anumitor asocieri alimentare.

De asemenea, dieta militară nu este sustenabilă pe termen lung. Exclude fructele și legumele, cerealele integrale și lactatele și limitează cantitatea de proteine pe care o pot consuma persoanele cu dietă. Acest lucru poate duce la deficiențe de nutrienți și probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi constipația. Această dietă este, de asemenea, săracă în fibre, ceea ce este important pentru regularitate și pentru a adăuga volum scaunului.

Dieta militară este eficientă pentru o perioadă scurtă de timp, dar nu este recomandat să o continuați peste câteva săptămâni. Veți pierde în greutate apa și aceasta va reveni odată ce vă reluați obiceiurile alimentare normale. Dieta nu are efect de durată asupra metabolismului tău.

Nu este durabil
Dieta militară promite o scădere rapidă în greutate. Cu toate acestea, nu este durabil și poate cauza probleme de sănătate dacă este urmat pentru perioade lungi de timp. Această dietă combină alimente cu conținut scăzut de calorii, inclusiv sărate și înghețată de vanilie, pentru a crea un plan care nu este echilibrat din punct de vedere nutrițional. De asemenea, încurajează numărarea intensă a caloriilor, care poate duce la tulburări de alimentație. Planul limitează, de asemenea, cantitatea de proteine din dieta dumneavoastră, ceea ce este important pentru creșterea și repararea mușchilor.

Dacă ești dispus și capabil să te sacrifici, este posibil să slăbești cu dieta militară. Această dietă constă în trei zile și patru zile libere, ceea ce poate duce la o pierdere semnificativă în greutate pentru majoritatea oamenilor. Trebuie să fii dispus să mănânci doar alimentele care îți sunt permise în zilele în care ești restricționat și nu o gustare. De asemenea, este important să bei multă apă. Acest lucru este important pentru menținerea unei bune hidratări și pentru a vă menține metabolismul ridicat.

Dieta militară se bazează pe teoria că combinarea anumitor alimente poate provoca o reacție chimică care pornește metabolismul și arde rapid caloriile. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că acest lucru este adevărat. Planul se bazează pe un concept datat de calorii în și calorii scoase. De asemenea, consumul caloric zilnic recomandat este prea mic pentru mulți adulți.

O altă problemă cu această dietă este că durează doar trei zile și este greu de menținut pentru o perioadă prelungită de timp. Dieta internă și oprită vă poate stresa hormonii și poate provoca creștere în greutate sau chiar fluctuații periculoase.

Dieta militară de trei zile nu este durabilă și nu este recomandată nimănui. Poate fi folosit ca instrument pentru a vă învăța cum să numărați caloriile și să învățați să controlați porțiile. Poate fi folosit și pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase și o relație pozitivă cu alimentele. Dacă vrei să slăbești definitiv, un dietetician înregistrat este cea mai bună opțiune. Ei vă pot oferi recomandări de dietă personalizate bazate pe obiectivele dvs. de sănătate și stilul de viață.

E scump
Dieta militară a fost salutată ca o modalitate rapidă și ușoară de a pierde în greutate. Promite utilizatorilor să slăbească până la 10 kilograme pe săptămână, fără a face exerciții fizice sau a lua medicamente pe bază de rețetă. Dieta este disponibilă online gratuit și nu necesită o taxă de abonament, ceea ce o face o opțiune atrăgătoare pentru cei care doresc să slăbească rapid. Dieta nu este lipsită de riscuri. Dieta militară nu este recomandată oamenilor cu diabet sau boli de rinichi și este dificil de urmărit pe o perioadă lungă de timp.

Dieta militară restricționează numărul de alimente care pot fi consumate. De asemenea, recomandă combinații de alimente care pot părea ciudate pentru omul obișnuit. De exemplu, o ribeye cu o banană sau hot dog și înghețată. Aceste perechi de alimente sunt menite să creeze o reacție chimică care va ajuta la pierderea în greutate. Din păcate, teoria din spatele acestei diete are puțină susținere științifică.

În timp ce dieta militară oferă o cantitate rezonabilă de calorii, ea exclude, de asemenea, nutrienți importanți. De asemenea, include alimente bogate în sodiu, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială. Planul este, de asemenea, lipsit de fibre și vitamina B6, care sunt nutrienți esențiali pentru un metabolism sănătos. Dieta poate duce și la deshidratare deoarece limitează lichidele și reduce absorbția de nutrienți de către organism.

Pe lângă lipsa de nutrienți, dieta militară este și extrem de restrictivă. Încurajează o fază de dietă de 3 zile, urmată de patru zile de aport caloric limitat. Acest lucru poate interfera cu tiparele normale de alimentație după ciclul de trei zile. În plus, include alimente precum tonul și înghețata, care nu sunt cele mai bune alegeri pentru oricine încearcă să slăbească.

Dieta militară te poate ajuta să slăbești temporar, dar nu este sustenabilă pentru scăderea în greutate pe termen lung. Probabil că îți vei recăpăta orice greutate pierdută odată ce dieta se termină, deoarece metabolismul tău va încetini și corpul tău va dori alimente bogate în calorii. În plus, această dietă vă va lăsa să vă simțiți foame și lipsiți, ceea ce poate face mai greu să rezistați poftelor.

Nu e bine pentru tine
Dieta militară, care este o dietă de trei zile cu calorii controlate, pretinde că te ajută să scădeți 10 kilograme într-o săptămână. Această dietă nu este bazată științific și ar trebui evitată de oricine are probleme de sănătate. Nu este recomandat femeilor însărcinate sau oricărei persoane cu probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă. De asemenea, îi lipsesc nutrienții importanți și are niveluri ridicate de sodiu, ceea ce poate duce la amețeli și alte afecțiuni grave. În plus, nu este durabilă și poate crea o relație nesănătoasă cu alimentele.

Dieta militară este nesănătoasă, deoarece este restrictivă și necesită multă voință pentru a adera. De asemenea, are o valoare nutritivă mică și include alimente procesate, cum ar fi hot-dogs, înghețată și biscuiți albi. De asemenea, nu îi învață pe oameni cum să mănânce mese echilibrate. Planul nu include suplimente, shake-uri prefabricate sau mese ambalate și nu are cerințe de exerciții fizice. De asemenea, nu este durabil și poate provoca deficiențe de nutrienți, pierdere musculară și ciclism în greutate.

Unii fani ai dietei militare susțin că poate ajuta la reglarea zahărului din sânge, dar nu există dovezi care să susțină această afirmație. În schimb, o dietă echilibrată este cheia pentru menținerea stabilă a zahărului din sânge.

Dieta militară nu este lipsită de probleme. Este o dietă foarte restrictivă care limitează aportul zilnic la mai puțin de 1.100 de calorii. Acest lucru nu este suficient pentru ca o persoană să supraviețuiască, iar restricția severă de calorii poate duce la alimentație excesivă și tulburări de alimentație.

O altă problemă cu dieta militară este că recomandă schimbarea alimentelor pentru persoanele care au restricții alimentare, cum ar fi intoleranța la lactoză sau un stil de viață vegan. Cu toate acestea, aceste substituții nu se potrivesc întotdeauna și pot avea, de fapt, mai multe calorii decât alimentele eliminate. De exemplu, o jumătate de avocado are aproape la fel de multe calorii ca o ceașcă de ton. De asemenea, planului îi lipsește orice informație despre cum să menții o dietă sănătoasă sau un stil de viață care te poate ajuta să slăbești în timp. De asemenea, nu este sigur pentru diabetici, deoarece poate provoca variații sălbatice ale zahărului din sânge.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!