Meniu slabire

Meniul de slăbit Mayo Clinic
O dietă pentru pierderea în greutate ar trebui să includă cantități adecvate de fibre, proteine ​​și vitamine. Limitați alimentele bogate în carbohidrați, deoarece sunt bogate în calorii.

Toate planurile de slabit au acelasi scop, de a crea un deficit caloric. Toate planurile de masă ar trebui să includă exerciții fizice regulate pentru a încuraja respectarea pe termen lung.

Dieta Clinicii Mayo
Dieta Mayo Clinic are unele asemănări cu alte diete populare. Cu toate acestea, este, de asemenea, unic prin faptul că are câteva principii cheie care îl pot face deosebit de eficient. Nu restrânge anumite grupe de alimente și pune accent pe controlul porțiilor. De asemenea, își propune să încurajeze obiceiurile sănătoase care sunt durabile pentru viață, mai degrabă decât o soluție rapidă sau moft.

De asemenea, subliniază importanța încorporării mai multor fructe și legume, limitarea zaharurilor, regândirea grăsimilor alimentare și consumul de mai multe proteine. De asemenea, îi încurajează pe oameni să facă exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi și utilizează metode sănătoase de gătit, cum ar fi coacerea, prăjirea sau braconatul, prăjirea alimentelor, fierbere, abur sau prăjire. De asemenea, descurajează utilizarea alimentelor procesate, cum ar fi mesele congelate și snack-urile, sau mâncarea prea des în oraș.

Un alt principiu important este să încorporezi mai multe cereale integrale în dieta ta. Aceasta înseamnă înlocuirea produselor din cereale rafinate, cum ar fi pastele și pâinea albă, cu produse din grâu integral. De asemenea, este recomandat să includeți mai multe fasole și leguminoase, care sunt surse excelente de fibre și proteine. Este recomandat să evitați carnea roșie și bogată în grăsimi.

Dieta Mayo Clinic este o dietă bună, dar nu este susținută de cercetări evaluate de colegi. Asta nu înseamnă că nu va funcționa pentru tine, dar sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea fi considerată o dietă bazată pe dovezi.

Cea mai bună dietă este cea pe care o poți urma mult timp și este adaptată nevoilor tale. La Verywell, vă recomandăm să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice nou plan de dietă, mai ales dacă aveți o afecțiune de bază.

Dieta Mayo Clinic poate merita luata in considerare daca sunteti in cautarea unui plan cuprinzator. Vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți alte afecțiuni de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și hipertensiunea arterială. Este o opțiune excelentă pentru cei care nu vor un moft sau să numere calorii. Dieta Mayo Clinic vă va oferi un ghid și o mulțime de resurse, dar va depinde de dvs. să faceți cumpărături pentru alimente care respectă planul și să vă țineți responsabil urmărindu-vă progresul.

Piramida de greutate sănătoasă a Clinicii Mayo
Programul de greutate sănătoasă a Clinicii Mayo, spre deosebire de unele diete, își propune să obțină o scădere treptată în greutate prin formarea de obiceiuri mai sănătoase. Conceptul de bază este de a satisface pofta de foame cu alimente cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructele și legumele. Cei care fac dieta sunt incurajati sa manance alimente bogate in fibre, care adauga volum si te fac sa te simti satul. Acest lucru îi ajută pe oameni să mănânce mai puțin din alte alimente, cum ar fi cele cu zahăr sau cele grase. Programul Clinicii Mayo este potrivit pentru majoritatea adulților sănătoși, dar poate fi dificil pentru femeile însărcinate și pentru cei care iau anumite medicamente. Anumite alimente, cum ar fi citricele (produse cu grapefruit, tangelos și portocale spaniole) nu ar trebui să fie consumate de nimeni care ia antidepresive, medicamente anti-convulsii, tranchilizante, medicamente pentru HIV și agenți imunosupresori.

Persoanele care fac dieta pot urma doua faze pentru a-si atinge greutatea tinta. Prima fază, „Loe It!” este cel mai popular. învață elementele de bază ale moderației și ale unei bune nutriții și nu le cere celor care fac dietă să numere caloriile. Este conceput pentru a ajuta persoanele care fac diete să scadă de una până la două kilograme pe săptămână și poate fi folosit toată viața.

După pierderea în greutate, cei care fac dietă trec apoi la a doua fază „Trăiește-l!” Aceasta este o strategie de alimentație și activitate pe tot parcursul vieții, care continuă până când persoanele care fac dietă își ating greutatea țintă sau decid să nu mai încerce să slăbească. În această fază, cei care fac dietă învață mai multe despre alegerea alimentelor și mărimea porțiilor, planificarea meniului și exercițiile fizice, în timp ce continuă să vadă o pierdere constantă în greutate.

Persoanele care fac dietă din programul Mayo Clinic sunt încurajate să consume o mulțime de fructe și legume. De asemenea, ar trebui să consume cereale integrale, proteine ​​slabe și lactate. Totuși, nu este necesar să evitați toate grăsimile; piramida recomandă pur și simplu oamenilor să consume majoritatea caloriilor din surse sănătoase, cum ar fi uleiurile vegetale, avocado și nuci.

Piramida Clinicii Mayo se bazează pe cercetări științifice și experiențe clinice. Este flexibil și poate fi ușor adaptat pentru a satisface nevoile individuale de sănătate ale unei persoane. Dieta permite 75 de calorii pe zi de dulciuri și nu exclude carnea roșie, alimentele procesate sau alte alimente procesate.

Planul de mese de slăbit al Clinicii Mayo
Dieta Mayo Clinic are un istoric bun. Cu toate acestea, ar trebui să știți câteva lucruri înainte de a vă înscrie. Primul este că nu este de fapt creat de clinică; în schimb, o terță parte a publicat-o sub numele Clinicii Mayo în 2007. Noul plan este o extindere a celui original, permițând mai multe opțiuni alimentare. Cu toate acestea, încă limitează aportul de calorii. Prima fază se numește „Loe It!” Faza este concepută să dureze două săptămâni și să încurajeze pierderea rapidă în greutate. Dieta trece apoi la „Live It!” fază. În această fază a dietei Mayo Clinic, caloriile sunt limitate, dar pot varia pentru fiecare individ, în funcție de pierderea în greutate dorită.

Multe versiuni ale dietei la modă Mayo Clinic urmează un ciclu de 12 zile, în care cei care fac dietă mănâncă doar anumite alimente timp de 12 zile și apoi își iau două zile libere. Acest tip de dietă este adesea denumit dieta cu grapefruit, deoarece implică consumul de suc de grepfrut sau de grapefruit neîndulcit la fiecare masă. O altă versiune populară a planului de dietă la modă Mayo Clinic prevedea consumul numai de ouă și carne, iar aceasta a fost adesea denumită dieta cu ouă și slănină.

Dieta New Mayo Clinic este diferită de planurile fad, deoarece te încurajează să consumi toate alimentele cu moderație. Cu toate acestea, reduce semnificativ aportul de calorii pentru a încuraja pierderea în greutate. De asemenea, pune accent pe faptul că alimentația sănătoasă este un stil de viață, mai degrabă decât o soluție pe termen scurt.

Acest plan este pentru persoanele care doresc să facă o schimbare semnificativă în viața lor și pot găti de la zero. Nu este recomandat celor care nu se pot angaja într-un angajament pe termen lung sau nu au timp să gătească în fiecare zi.

Dieta Mayo Clinic este o opțiune excelentă pentru cei care doresc și sunt capabili să muncească din greu pentru a stabili obiceiuri sănătoase care să dureze toată viața. Dieta Mayo Clinic are o gamă largă de planuri de masă, inclusiv mediteraneeană, bogată în proteine, vegetariană și bogată în proteine. Aceste planuri de masă sunt o modalitate excelentă de a începe pe calea pierderii în greutate și a îmbunătățirii sănătății.

Dieta sănătoasă a inimii Clinica Mayo
Inima este centrul sănătății corpului tău, așa că dacă ai antecedente de boli cardiovasculare sau riscă să le dezvolți în viitor, trebuie să mănânci cu inima în minte. Dieta cardiacă, cunoscută și sub numele de Dieta Clinicii Mayo, este un plan simplu pentru consumul de alimente întregi care vă pot îmbunătăți inima și sănătatea generală. Dieta încurajează limitarea cărnii roșii și reducerea gustărilor dulci, dar vă permite să vă răsfățați ocazional. Persistența este cheia pentru a rămâne la dietă.

Dieta New Mayo Clinic nu se bazează pe restricția calorică, ci mai degrabă pe schimbări de comportament. Nu te vei simți lipsit. Această abordare a pierderii în greutate tinde să producă rezultate mai bune decât simpla numărare a caloriilor. Un studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că participanții care au urmat o dietă bazată pe comportament au slăbit mai mult, s-au păstrat mai mult timp și au experimentat mai puține recidive decât cei care au urmat un program pur restrictiv.

Dieta Mayo Clinic nu cere să vă numărați caloriile, dar vă încurajează să limitați alimentele grase și să evitați zaharurile adăugate. Primele două săptămâni de dietă sunt mai restrictive, deoarece dulciurile și alcoolul sunt complet interzise. După această perioadă, restricțiile se relaxează puțin, cu 75 de calorii pe zi de dulciuri permise.

În timpul dietei cardiace, puteți mânca carne slabă (în special carne de pasăre, pește și tofu) și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi iaurtul și laptele. De asemenea, puteți obține proteine ​​din fasole și leguminoase, ouă și nuci sau semințe. Dieta Mayo Clinic vă încurajează să schimbați grăsimile nesănătoase cu grăsimi nesaturate, sănătoase pentru inimă, cum ar fi uleiul de canola, uleiul de măsline extravirgin, somonul gras, nucile și semințele.

De asemenea, veți fi încurajat să mâncați multe fructe, legume și cereale integrale. Aceste alimente sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, care ajută digestia și oferă organismului o serie de alte beneficii, inclusiv scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Dieta Clinicii Mayo recomandă, de asemenea, reducerea consumului de alimente procesate și includerea mai multor alimente întregi în mesele dumneavoastră.

Pachet de slabit

Slabeste rapid si sanatos cu pachetul mic dejun echilibrat.

Vezi detalii aici!